roman: Lanţuri roşii peste ţară

ISBN: 978-606-640-327-6, Editura Anamarol-Bucureşti, 2019. Limba: Română, 174 pagini

De data aceasta, talentul scriitoricesc al autorului vibrează în alt registru, pe alte strune…

Dincolo de istorie, din care și-a tras seva inspirației și de data aceasta autorul Paul Lucian Letzner - pagini de istorie aflate încă în mijlocul unor prelungite controverse, dispute, partizanate, polemici, atât în mediile formale, cât și în cele informale, cu atât mai intense cu cât evenimentele au fost mai recente - sunt oameni, locuri, drame, destine… Într-un cuvânt… e viață!

E istorie și viață…. Viața care triumfă în pofida vremurilor istorice - consemnate parcă cu condeie însângerate în sufletele noastre, ale urmașilor - care au marcat întreaga omenire, dar mai ales Țara… Pentru că acesteia i-au schimbat destinul firesc și i-au modificat aproape ireversibil cadența evoluției sale normale….

Este evident că întreaga structură a cărții are la bază o succesiune alternantă de secvențe ce derivă din cele două planuri - istoria și viața - care reușește, cu succes, să pună în valoare povestea. Desfășurarea firească a narațiunii, dezvoltarea subiectului propus de autor, este întreruptă, este marcată, este completată de explicitarea evenimentelor istorice reale.

În acest roman se trăiește intens - este vorba de viața în țară și la țară, într-un sat din Oltenia, cel numit în acest roman sau în oricare altul din România - în condiții specifice, vitrege, inițial în vreme de război și apoi după acesta, sub lanțurile roșii de import…"      (L.B.)

 

_________________________________________________________________________

În caz că sunteţi interesat(-ă) în achiziţionarea romanului, contactaţi-mă vă rog via e-mail-ul amintit în "Contact".