Iahtul Nahlin/Libertatea-Prin fraudă din nou la... libertate

ISBN: 978-606-640-327-6, Editura Anamarol-Bucureşti, 2019. Limba: Română, 126 pagini

Autorul brodează cu insistență aș putea spune, noi pagini literare captivante, de factură epică, în noua sa creație Iahtul Nahlin / Libertatea - Prin fraudă din nou la... libertate.

În situația de față, autorul a ales să aducă în prim plan, o parte din ascendența sa pe linie paternă - figurile bunicilor paterni și a tatălui - promovând cu franchețe personalitățile complexe și puternice ale acestora. Este vorba aici de propriile rădăcini...

Pretextul abordării acestui subiect l-a constituit impresionanta poveste a Iahtului Nahlin/Libertatea, care a fost pentru câţiva ani Nava Amiral a Flotei Militare a României, pe care unul din eroii cărții, personajul Michael Krause, de fapt Michael Letzner, la o vârstă destul de fragedă, a avut onoarea de a o păstori din postura de Comandant secund.

Secvențele din istoria familiei au fost incluse cu măiestrie dar şi cu obiectivitate, în această istorisire.

Am speranța că destinul literar al acestei noi încercări, pe de o parte și, al acestei noi reușite, pe de alta - cu alte cuvinte, al acestei noi cărți a autorului Paul Lucian Letzner - să fie unul pozitiv, să se înscrie cu succes în trendul pe care l-au inaugurat precedentele romane ale sale și să fie de bun augur pentru o implicare viitoare constantă a acestuia, în viața literară a națiunii noastre.

(L.B.)

_________________________________________________________________________

În caz că sunteţi interesat(-ă) în achiziţionarea romanului, contactaţi-mă vă rog via e-mail-ul amintit în "Contact".