...în loc de prolog

Probabil că titlurile ori textul cărţilor mele v-au împins să vizitaţi această Homepage sau aţi ajuns aici din pură întâmplare, plictiseală sau din vreun alt motiv… Oricum ar fi, mă bucur să vă urez bun venit, poftindu-vă cu plecăciune în locuinţa mea virtuală!

...despre mine

născut: Bucureşti, 5 ianuarie 1963

studii: Academia Navală "Mircea cel Bătrân" - Constanţa, Facultatea de Electromecanică Navală, Promoţia 1985

profesia actuală: Inginer (P.I.F.) pentru prima punere în funcţiune a instalaţiilor industriale

domiciliul: Germania

două-trei vorbe…

Sunteţi binevenit(-ă) pe această HomePage!

Stimaţi cititori:

   Romanele mele nu pretind a fi considerate drept documente istorice. Cu toate acestea, personajele fictive ale cărţilor mele au fost aşezate în cadrul evenimentelor istorice reale, printre persoane care au existat şi au contribuit mai mult sau mai puţin la scrierea istoriei, într-un mod uneori nefast pentru cei în mijlocul cărora s-au aflat, pentru cei pentru care, în mod nejustificat, au primit puterea să-i conducă. Din acest punct de vedere, dar numai din acesta, cărţile mele pretind a fi înscrise printre romanele istorice.

   Acţiunile cu consecinţe dezas-truoase ale unor personaje istorice malefice, complicitatea unora, laşitatea altora precum şi indiferenţa sau credulitatea oarbă a celor mai mulţi, au condus la instaurarea funestului comunism, care a mutilat destinele a milioane de oameni, a torturat şi ucis alte milioane de nevinovaţi, a schimbat în mod negativ tradiţiile şi comportamentul popoarelor. Mult încercatul Popor român nu a fost din nefericire, cruţat de această plagă comunistă. Teritoriul în care trăieşte Poporul român de-a lungul mileniilor, aparţinând României actuale sau încă nu, a fost prea des centrul câmpurilor de război, în care marile puteri, lacome de bogăţiile urmaşilor dacilor, i-au jefuit şi-i jefuiesc pe români, i-au ucis, i-au luat prizonieri pentru a-i duce în robie şi, mai actual, îi împing la autoexilare, spre modernul sclavagism etc. În ziua de astăzi războiul de pe teritoriul românilor continuă sub o altă formă, mai modernă dar totodată mai perfidă şi, în acelaşi timp mult mai vătămătoare.

   S-ar putea pune întrebarea dacă acum mai trebuie să răscolim trecutul sau dacă trebuie mai bine să-l uităm şi, să privim exclusiv în viitor? Din păcate nu există nici în momentul de faţă garanţii pentru libertate. Dacă sondăm cu atenţie optimismul nostru, s-ar putea ca trecutul să prezinte un posibil viitor. Românii patrioţi, cu conştiinţa curată, printre care consider că mă număr şi eu, chiar dacă port un nume german, vor numai să dezvăluie istoria aşa cum a fost şi este în realitate şi, nu pe cea care s-a predat şi se mai predă în şcoli, manipulând generaţiile.

   Acestea fiind consemnate, vă invit călduros să lecturaţi romanele mele!

   Precum este bine ştiut că omul a evoluat lumea dar este totodată şi supus greşelii - şi de ce tocmai eu să fac o excepţie de la aceasta din urmă? - mă voi bucura să primesc din partea cititoarelor şi cititorilor mei, critici şi propuneri constructive, opinii etc.